Fotografisk Foredrag

Når himlen vælter ind over land - At turde være det hele menneske i sorgen

sorg, tab, foredrag, britta egebjerg

Når himlen vælter ind over land /At turde være det hele menneske i sorgen

Læs hvad der siges om foredraget HER

 

En sorg, der ikke deles - er en dobbelt sorg...

Med udgangspunkt i min fotobog ”Når himlen vælter ind over land”, taler jeg over emnet "At turde være det hele menneske i sorgen". Bogen rummer en række landskabsfotografier taget gennem et år, hvor min mor kæmpede mod en uhelbredelig kræftsygdom.

Sorgens sindbilleder - og rum

Billederne er taget på de utallige køreture, jeg kørte gennem de jyske landskaber for at være mest mulig sammen med min mor. De er skabt uden fotografiske forudsætninger. I det øjeblik hvor de ydre og indre landskaber mødtes. Og uden tanke om at skulle "dokumentere en sorgproces". I fotografierne stod jeg ansigt til ansigt med min mors kamp mod kræften og min egen sorg over at skulle miste. Fotografierne, landskabet og naturen gav mig dét værerum, som man som sorgramt ofte søger og længes.

At turde hinanden og sorgens forandring

Foredragets centrale budskab er det vigtige i, at vi mennesker tør SE hinanden. Og tør at blive SET. Tør møde hinanden i sorgen - i sygdomsforløb og omkring døden. Men også i andre livskriser og tab. Foredraget tager fat i de misforståede hensyn vi ofte bevæger os ind i, både når vi bærer sorg og når vi er sorgvidner. Og det tydeliggør hvordan sorg forandrer os.

 

Varighed:

1½ time - der kan indlægges en pause så fremt dette ønskes.

Pris:

3.500 kr. + transport, statens kørselstakst. Ved foredrag på Sjælland tillægges broafgift.

Kan evt. udbygges til en temadag. Pris efter aftale.

sorg, tab, foredrag, britta egebjerg sorg, tab, foredrag, britta egebjerg sorg, tab, foredrag, britta egebjerg