Gribende og nærværende

Det var gribende og nærværende uden at blive sentimentalt. Sorg er en del af livet og noget der er med til at gøre os til de mennesker vi er, og i denne sammenhæng er Britta Egebjergs måde at formidle hendes egen erfaring unik og berigende.

Britta har noget ganske særligt, at byde ind med både som menneske og som kunstner - som samtidig ikke kan skilles ad. Denne måde at bruge kunst på, inden for sjælesorgen / den narrative sjælesorg er en ny måde. Den løfter sorgen op på et andet plan, ind i et andet rum - og det har vi brug for.

Kirstine Hansen, sognepræst, Sct. Nicolai Kirke, Vejle. Initiativtager til sorgcafe.

 

TAK fordi du giver så meget – er tro mod dig selv og dit hjerte,
- din oprigtighed giver mod og håb.
Et lys blev tændt for den sorg, som var lagt i den låste skuffe,
- nu velkommen kære sorg - du må gerne være her.
Marianne Kjeldsen, foredragstilhører, Sognefestival.dk, Gauerslund
 
 
Din billedefortælling, fik mig til, at turde sige: Jeg er. Jeg er den, jeg er.
Jytte Gregersen, foredragstilhører, Opstandelseskirken, Albertslund

Varme, lys og liv...

Fantastisk hvordan disse sort/hvide billeder og sorgens rejse kan rumme så meget varme, lys og liv

Annie Marian Pihlmann, frivilligkoordinator, Anker Fjord Hospice
 
Britta formår at berøre et ømtåligt emne på en meget afbalanceret og sober måde, som gør det både nærværende, oprigtigt og tåleligt for selv den, der står i dét i nuet. Det er fantastisk at få samlet ligesindet, som føler sig alene i det der for mange er en hverdagsting, men som man ikke snakker om, og som er svært at finde en hverdag i. Britta formår på en god måde at få skudt et tabuemne til hjørnespark og jeg kan kun varmt anbefale hendes oplæg”.  
Pernille Priess Pedersen, Medborgerhuset i Ringkøbing.

At opleve Britta dele og og fortælle om sin sorg gennem hendes billeder, har været en trøst, for det viser jo, at jeg ikke var/er alene i sorgen. Det ved man selvfølgelig godt i forvejen, men det at få det billedliggjort på denne måde, gør det ligesom mere nærværende. Og giver en anden følelse af at være sammen om.

Else-Marie Buhl, foredragstilhører, Café Tankefryd, Brande

 

 

 

Hyldest, Varme & Medmennesket

Foredraget var utrolig indlevende og en meget personlig beretning. Utrolig flotte og knivskarpe motiver som, på sin egen finurlige måde, fortalte om de sindsstemninger, som Britta gennemlevede. En af sorggruppedeltagerne fortalte i pausen at alt det, som Britta havde fortalt, netop var noget, de havde vendt i gruppen, inden de mødtes den pågældende aften. Dermed må man sige, at fortællingen ramte plet hos de fremmødte. Foredraget var en succes og det kan varmt anbefales!

Lisbeth Hannibal og Marianne Pia Jakobsen, Sorggruppeledere i Måløv sogn

 

Sikke en fantastisk smuk hyldest til din mor!

Charlotte Jacquet Holm Olesen, foredragstilhører, Sct. Nicolai Kirke, Vejle

 

Britta's billeder og ord er en stor oplevelse, der ikke kun giver mening for mennesker, der på forskellige måder bærer på en sorg eller et tab. De viser også, hvordan man som pårørende og medmenneske kan have en altafgørende betydning for et menneske, der har det svært! Dén opmærksomhed tager jeg med mig!

Ruth K. Hansen, foredragstilhører

Skrevet om fotografierne & bogen

"Det første som slår én er de meget stramme kompositioner med en høj grad af æstetik og en sikker stil. Billederne er komponeret i et poetisk sprog og spiller på flere kanter - og rammer de lyse og mørke sider af sindet. Man stopper op og trækker luft ind".

Carsten Snejbjerg, én af de mest vindende danske fotojournalister, dommer ved Årets Pressefoto 13/14 og freelancer for bla. Jyllands-Posten, Newsweek og Der Spiegel.

 

..."I år er der udkommet en smuk fotobog, der fortjener stor opmærksomhed. Det drejer sig om en samling af Britta Egebjergs sort-hvide fotos, som er tilgængelig under titlen "Når himlen vælter ind over land"... Billederne er med andre ord udtryk for Brittas sorgbearbejdelse som også består i at dele sorgen med andre - noget som bogen i sig selv er et udtryk for og som allerede har båret frugter blandt de mennesker, der har set dens billeder... Billederne rummer deres egen mystik og med mystik mener vi det, som kan være svært overhovedet at finde ord for. Billederne kan noget, som ordene ikke kan, ja som ordene kun ville indsnævre. Fotografen gør så alligevel det, at hun tilføjer paradoksale titler til billederne. Og så sker der pludselig noget overrumplende nyt. Nu er billedet en historie..."

Arne Holst-Larsen, sognepræst, Brande sogn. Uddrag af artikel i Kirkebladet for Brande Sogn

 

"... Bogen vakte opmæksomhed og genklang fordi den på en anderledes måde viser et menneske i sorg og skaber dialog..."

Vibeke Kruse, Vejle Amts Folkeblad

Presseomtale

Læs presseomtale af sorghistorien, fotografier, udstillinger mm HER