Når himlen vælter ind over land...

UDSOLGT FRA FORLAGET

Fotobogen rummer en række landskabsfotografier taget gennem det år min mor kæmpede med en kræftsygdom og frem til hende død. Billederne er taget på de utallige køreture, jeg kørte i de midtjyske landskaber i forbindelse med mine mange besøg hos hende.

Fotografierne er skabt uden fotografisk forudsætninger, i det øjeblik hvor de indre og ydre landskaber mødtes. Og uden tanke om at skulle "dokumentere en sorgproces". De blev min måde at bearbejde min mors kamp mod kræften og min egen sorg over at skulle miste.

Flere af bogens fotografier har været antaget til censurerede udstillinger i ind- og udland, ligesom den samlede serie har været vist, og vises, på en række udstillinger.

Bogen er udgivet på chib forlag -  med forord af Nina Damsgaard, overinspektør, mag.art, VejleMuseerne-Kunstmuseet.

Sagt om bogen og fotografierne

"Det første som slår én er de meget stramme kompositioner med en høj grad af æstetik og en sikker stil. Billederne er komponeret i et poetisk sprog og spiller på flere kanter - og rammer de lyse og mørke sider af sindet. Man stopper op og trækker luft ind".

Carsten Snejbjerg, én af de mest vindende danske fotojournalister, dommer ved Årets Pressefoto 13/14 og freelancer for bla. Jyllands-Posten, Newsweek og Der Spiegel.

 

..."Fotografierne giver stof til eftertanke. De er personlige, men ikke mere end end de også er åbne for andres tolkninger. De er æstetisk smukke og stemningsfulde og giver et sug i maven, hvad enten du har gennemlevet den samme utrygge tid, som Egebjerg, eller blot fordi dit sind er optaget af andre skræmmende og nervepirrende taanker, der præger dit liv her og nu".

Nina Damsgaard, overinspektør, mag.art. VejleMuseerne-Kunstmuseet.