FLYDENDE KYSTER


ALLE 32 FOTOGRAFIER SÆLGES SOM UNIKA VÆRKER

Der sælges kun ét print af bogens fotografier.

Fine Art Print: Hahnemühle, Pearl, 310 g.

Lys egetræsramme. Mål indrammet: 38 x 53

 

Det er ikke ofte, at kunstfotografi sælges som unika værker. For mig afspejler det min præcise følelse af dét ene afgørende øjeblik, hvor rummet indåndes - og forløser mig. Denne  praksis vil også være min fremtidige; Et fotografi - ét værk".

 

Galleri Platz har et udvalg af værkerne - og leverer gerne kunst til din dør. 

"Mit sinds natur er bestemt af mit land. Af landskabet. Af den jord, jeg er lagret i. Af vejret, som jeg ånder i årstidernes forsvinden og genopståen. Min sunkne barndomsbund, den jeg er, hæver sig op, når jeg møder mig selv i linjernes yderligheder og i det opløselige omsluttende. Når jeg møder mig selv i lyset, i mørket, i gråtonedagene. Jeg finder mening. Jeg forstår, hvor jeg kommer fra. Jeg forstår hvem jeg er".

Britta Egebjerg, okt. 2020 -  i forordet til "Flydende kyster".

"Mine korte lyriske tekster er en nødvendig følelsesmæssig opsummering for at forstå ”hvad skete der lige dér”- når landskabet giver mig dét sug i kroppen. De er en måde, i filtreret og renset tilstand, at finde mening i mine oplevelser. De bliver til et sprog for det umiddelbart usigelige".

Britta Egebjerg

 

"...Egebjergs landskabsfotos afspejler hendes optagethed af vores omgivelser og bærer mindelser om landsakbsfotos af Kirsten Klein (f. 1945), der konsekvent har skildret landsakbet præget af årtidens gang, døgnets skiftende belysning og vejrets omskiftelighed. Mens Klein opdyrker det dramatiske, er Egebjergs fotos mere poetiske, men den stærke følsomhed har de tilfælles".

Nina Damsgaard, Mag. art, forhenværende leder af Vejle Kunstmuseum

 

"Billederne rummer deres egen mystik og med mystik mener vi det, som kan være svært overhovedet at finde ord for. Billederne kan noget, som ordene ikke kan, ja som ordene kun ville indsnævre. Fotografen gør så alligevel det, at hun tilføjer paradoksale titler til billederne. Og så sker der pludselig noget overrumplende nyt. Nu er billedet en historie..."

Arne Holst Larsen, sognepræst

MIND MAP COVID 19 / LAND OF NEVER LIKE BEFORE

 

THE LAND OF MAYBE / FAROE ISLAND

 

VEJRET LIGGER ALLE VEGNE HEN

 

NÅR TILLID OVERTAGER EGOET / EGEBJERG & JUHLER

"Det er altid spændende at se hvorledes en bevægelse i tiden bliver fortolket og benyttet i praksis. En af de store bevægelser jeg ser som fremtidsforsker er, CoCreation. Der handler om at der kommer bedre ting ud af at samarbejde og involvere andre mennesker i at samskabe. Denne trend ses både i industrien f.eks. i udviklingen af nye biler vha. af de største fans, til at finde nye miner igennem undersøgelser af data lagt ud til hele verden.

Egebjerg & Juhler arbejder med deres egen udgave af CoCreation og det er altid en fornøjelse at se og høre om, hvordan et nyt kunstværk kommer til live - når det netop følger tidsånden".

Henrik Hovgaard, Fremtidsforsker

NÅR HIMLEN VÆLTER IND OVER LAND 

"Det første som slår én er de meget stramme kompositioner med en høj grad af æstetik og en sikker stil. Billederne er komponeret i et poetisk sprog og spiller på flere kanter - og rammer de lyse og mørke sider af sindet. Man stopper op og trækker luft ind".

Carsten Snejbjerg, én af de mest vindende danske fotojournalister, dommer ved Årets Pressefoto 13/14 og freelancer for bla. Jyllands-Posten, Newsweek og Der Spiegel