Sindets billeder. Sjælens spejl.

"...Egebjergs tilgang til motiverne er måske udtryk for en særlig kvindelig synsmåde. Tilgangen til det nære, det små og det stille har ofte været kvindelige kunstneres kendetegn. Det fælles menneskelige, men også identitet og den kollektive bevidsthed er et særkende i dette udtryk". 

Nina Damsgaard, Mag.art, forhenværende leder af Vejle Kunstmuseum

MIND MAP COVID 19 / LAND OF NEVER LIKE BEFORE

 

NÅR TILLID OVERTAGER EGOET / EGEBJERG & JUHLER

"Det er altid spændende at se hvorledes en bevægelse i tiden bliver fortolket og benyttet i praksis. En af de store bevægelser jeg ser som fremtidsforsker er, CoCreation. Der handler om at der kommer bedre ting ud af at samarbejde og involvere andre mennesker i at samskabe. Denne trend ses både i industrien f.eks. i udviklingen af nye biler vha. af de største fans, til at finde nye miner igennem undersøgelser af data lagt ud til hele verden.

Egebjerg & Juhler arbejder med deres egen udgave af CoCreation og det er altid en fornøjelse at se og høre om, hvordan et nyt kunstværk kommer til live - når det netop følger tidsånden".

Henrik Hovgaard, Fremtidsforsker

NÅR HIMLEN VÆLTER IND OVER LAND  / 2014

"Billederne rummer deres egen mystik og med mystik mener vi det, som kan være svært overhovedet at finde ord for. Billederne kan noget, som ordene ikke kan, ja som ordene kun ville indsnævre. Fotografen gør så alligevel det, at hun tilføjer paradoksale titler til billederne. Og så sker der pludselig noget overrumplende nyt. Nu er billedet en historie..."

Arne Holst Larsen, sognepræst

 

"Det første som slår én er de meget stramme kompositioner med en høj grad af æstetik og en sikker stil. Billederne er komponeret i et poetisk sprog og spiller på flere kanter - og rammer de lyse og mørke sider af sindet. Man stopper op og trækker luft ind".

Carsten Snejbjerg, én af de mest vindende danske fotojournalister, dommer ved Årets Pressefoto 13/14 og freelancer for bla. Jyllands-Posten, Newsweek og Der Spiegel