FLYDENDE KYSTER


"Mit sinds natur er bestemt af mit land. Af landskabet. Af den jord, jeg er lagret i. Af vejret, som jeg ånder i årstidernes forsvinden og genopståen. Min sunkne barndomsbund, den jeg er, hæver sig op, når jeg møder mig selv i linjernes yderligheder og i det opløselige omsluttende. Når jeg møder mig selv i lyset, i mørket, i gråtonedagene. Jeg finder mening. Jeg forstår, hvor jeg kommer fra. Jeg forstår hvem jeg er".

Britta Egebjerg, okt. 2020

"Det kræver mod at vise sin følsomhed og kompromisløst stille skarpt på verden, når den er mest rå og grå og langt fra den polerede guldalderpænhed. Det tør Britta Egebjerg, som rækker ud mod os med sine æstetisk meget enkle billeder. Billeder hvor fraværets fylde fte får rum og giver plads til beskueren at træde ind... Hun arbejder i et umiskendeligt personligt udtryk, der rammer dybt ind i fællesmenneskelig væren og erindringsresonans"...

Vibeke Kruse, kunst- og kulturjournalist / Fra tekst i "Flydende kyster"

"Når jeg ser på Britta Egebjergs fotografier er der både salmer, som synger med, mennesker, der dukker op fra mit livs landskaber og en spejling af den tro og den tvivl, der eksistentielt hører med til et menneskeliv. I både det genkendelige og i det ukendte.

Dorte Volck Paulsen, Provst i Vejle /  fra tekst i "Flydende kyster".

"Brittas billeder er stærke og enkle sansninger, der byder os, der ser, indenfor i en verden af sanset liv og "stille intensitet". Billeder, hvis udtryk jeg oplever som før sproglige, men som, når vi åbner os for billedets sanselighed føder nye indsigter, der igen føder sprog for det der ellers kan være svært at finde ord for". 

Ronald Risvig, Valgmenighedspræst

MIND MAP COVID 19 / LAND OF NEVER LIKE BEFORE

 

NÅR TILLID OVERTAGER EGOET / EGEBJERG & JUHLER

"Det er altid spændende at se hvorledes en bevægelse i tiden bliver fortolket og benyttet i praksis. En af de store bevægelser jeg ser som fremtidsforsker er, CoCreation. Der handler om at der kommer bedre ting ud af at samarbejde og involvere andre mennesker i at samskabe. Denne trend ses både i industrien f.eks. i udviklingen af nye biler vha. af de største fans, til at finde nye miner igennem undersøgelser af data lagt ud til hele verden.

Egebjerg & Juhler arbejder med deres egen udgave af CoCreation og det er altid en fornøjelse at se og høre om, hvordan et nyt kunstværk kommer til live - når det netop følger tidsånden".

Henrik Hovgaard, Fremtidsforsker

NÅR HIMLEN VÆLTER IND OVER LAND  / 2014

"Billederne rummer deres egen mystik og med mystik mener vi det, som kan være svært overhovedet at finde ord for. Billederne kan noget, som ordene ikke kan, ja som ordene kun ville indsnævre. Fotografen gør så alligevel det, at hun tilføjer paradoksale titler til billederne. Og så sker der pludselig noget overrumplende nyt. Nu er billedet en historie..."

Arne Holst Larsen, sognepræst

 

"Det første som slår én er de meget stramme kompositioner med en høj grad af æstetik og en sikker stil. Billederne er komponeret i et poetisk sprog og spiller på flere kanter - og rammer de lyse og mørke sider af sindet. Man stopper op og trækker luft ind".

Carsten Snejbjerg, én af de mest vindende danske fotojournalister, dommer ved Årets Pressefoto 13/14 og freelancer for bla. Jyllands-Posten, Newsweek og Der Spiegel